Category Archives: СМЕТКОВОДИТЕЛИ

РКЕ објави нови цени на нафтените деривати

Малопродажните цени на Еуросупер БС - 95 и Еуросупер БС - 98 се зголемуваат за 1,00 ден/лит во однос на цените утврдени со Одлуката од 15.05.2017 година и со тоа малопродажната цена на Еуросупер -95 изнесува 64,00 ден/лит, додека малопродажната цена на Еуросупер БС-98 изнесува 66,00 ден/лит, се наведува во соопштението на Регулаторната комисија за…
Read more

Информација

По денешниот состанок,членовите на Управниот одбор на Институтот на сметководители и овластени сметководители, ја дава следната изјава која ќе биде корисна за членовите на Институтот, корисниците на книговодствени услуги и пошироката јавност: (more…)
Read more

ОГЛАС за прибирање на понуди

  Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ објавува оглас за ангажирање на овластени фирми за вршење на превод. За таа цел ги повикуваме сите овластени фирми да поднесат понуди за вршење на писмен превод. Јазици кои се користат во рамки на проектот се: англиски, македонски, албански, српски и хрватски. Ве молиме вашата понуда…
Read more

Информација за подносителите на барања за издавање на уверение за сметководител и за овластен сметководител

Институтот на сметководители и овластени сметководители се обрати до Министерството за образование и наука на Република Македонија, со цел правилно определување на тоа кои звања наведени во уверенијата издадени од универзитетите во Република Македонија, а со кои се стекнале лицата по завршениот факултет се од областа на економија и бизнис. Лицата потенцијални апликанти кои сакаат…
Read more